månadsarkiv: april 2015

Är det någon som sett motortjuvarna?

I slutet på förra veckan stals motorn på denna båt. Motorn är en Honda 50 hk 4 t. Den utombordaren väger ju en hel del, så det rör sig förmodligen om flera tjuvar. Är det någon som sett något skumt så hör av er till webbmaster@gbs.nu.

IMG_0176

Från den 1 april gäller den nya lagen att toatanken inte får tömmas i sjön

Bild 1

Ponton för toatömmningspumpen

Hos IRS  har kommunen placerat en ponton för en  toatömningsstation.  Pumpen som kommer stå på pontonen skall anslutas till land.

Arbetet med pontonen har blivit försenad. En tillfällig lösning är nu på väg att anordnas, En ponton kommer att förläggas väster om bryggan i IRS hamn.

Pontonen som ordnar en skit bassäng

Pontonen som ordnar en skit bassäng

 

Mellan pontonen och bryggan kommer en bassäng att ordnas. Bassängen blir ca 4 m bred och 12 m lång, med ett djup av 3 m. Bassängen/dockan blir öppningsbar mot sjön och den båt som skal tömma toatanken slussas in och tömmer tanken i bassängen. Båten får sedan ligga kvar c:a 3 tim medan vattnet i bassängen renas i ett filtersystem på pontonen.

Nu har man från kommunen sida antytt att intresset för denna lösning är så litet att man vill avstå från genomförande.
IRS har lagt ut en lista/namninsamling vid traktorskjulet där man kan teckna intresse för att provisoriet genomförs. Hur ska vi annars följa lagen?
En mer utförlig dokumentation över bassänglösningen finns vid namnlistan. Kanske en lösning även för framtiden. Skynda ner snarast och fyll i uppropet!

Styrelsen